Reacties

Afbeelding(en)

Winnetou

Ik ben Yu-Lan Scholliers en woon in Brugge.
Mijn verzorgpony heet Winnetou. Winnetou is een 11-jarige ruin, met de BRper Nabor als vader. Ik ben via mijn toenmalige instructrice in contact gekomen met Winnetou. Zijn eigenaar zocht destijds een tijdelijke berijder voor Winnetou, hij stond toen nog te koop, en moest in conditie blijven.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik reed hem, en er kwamen enkele kopers kijken. Het rijden zelf ging niet slecht, maar ik had het gevoel dat er iets ontbrak wat betreft rijtechnisch, maar ik stond daar verder niet bij stil. Op een dag kwamen er kopers, die meteen weg waren van hem. Ze besloten hem te kopen maar eerst moest hij gekeurd worden.

De uitslag was niet goed, hij werd afgekeurd. Het medisch verslag luidde als volgt:

Beweging:

Stap en draf op de rechte lijn op harde bodem: Ok, geen manken
Draf op de volte op harde bodem: Lichtjes mank linksvoor op de linker volte
Buigproef kogel linksvoor: Positief, nu duidelijk mank linksvoor op de rechte lijn
Buigproef kogel rechtsvoor: Negatief, geen manken

Besluit:
Mank linksvoor waarschijnlijk ten gevolge van beginnende proximale insertiedesmitis M. Interosseus. ( Een beginnende peesontsteking).

Behandeling:
Er werd aanbevolen de pony 8 tot 12 weken rust op stal of kleine paddock/weide (waar draf en galop niet mogelijk zijn) te geven. Dit gecombineerd met dagelijks stapwerk aan de hand. Geen vrije beweging op de weide toegelaten gedurende deze periode!
Controle na deze periode. Indien de pony correct loopt, kan dan geleidelijk aan terug licht werk hervat worden over 2 maanden tijd.

Zo waren we weer bij af.
De kopers waren niet meer geïnteresseerd en Winnetou moest een tijdlang op rust. Ik ging terug vaker bij mn instructrice rijden en ik hoorde niets meer van Winnetou.
Tot op een zekere dag, nadat ik had besloten niet meer bij mn toenmalige instructrice te rijden, belde Winnetous eigenares me op. Ze vroeg me of ik licht werk wilde doen met Winnetou.

Voor de tweede maal begon ik weer met Winnetou te rijden. In het begin stelde het rijden niet veel voor. Het waren korte wandelingetjes in stap en draf op een stevige ondergrond.
Na een tijdje mochten we weer het werk hervatten. Dat hield in dat we wel mochten dressuren, niet té intensief, maar springen moesten we nog terzijde laten.

Het rijden ging in het begin wel goed, maar na een tijdje kregen we steeds meer miscommunicaties, en het rijden was geen lekker uitje meer, maar puur beweging geven. We genoten beide niet meer van het rijden. Ook Winnetou was moeilijk in omgang, en liet hem niet aanraken aan zn hoofd,oren en een deel van zn nek.
Op een gegeven moment kwam ik weer op de site van Antoine terecht, die had ik vroeger al eens gelezen, via mn instructrice. Ik las de site weer eens door, en besloot dat dit de oplossing zou moeten zijn voor onze problemen.

Ik mailde Antoine, en al heel snel kreeg ik een mailtje terug dat we dezelfde maand al op stage mochten.
De eigenaars van Winnetou waren direct overtuigd, hun zoon had vroeger ook nog les gevolgd bij Antoine met zijn paard. Mn ouders overtuigen ging ook.
Toen liet ik mn vriendin de site zien, en direct reageerde ze positief! Daardoor kwam het dus dat we met zn tweeën op stage gingen in februari.
Ik kreeg te horen van Antoine dat Winnetou rechtsgebogen was, met alle gevolgen van dien. We werkten de eerste stage vooral aan de ontspanning, waar ik dus nog nooit echt aandacht aan had besteed. Ik dacht dat ontspanning er ook was als ik hem naar beneden reed. Niet dus.

Thuis oefenden we verder op die ontspanning, en al gauw vertrokken we weer op stage. Deze keer hadden we meer aandacht besteed aan de aanleuning.
Het gevoel was heerlijk. Winnetou ontspande in een gelijke aanleuning en hij kwam direct in de hand, terwijl er daar vroeger veel gepruts met de teugels aan te pas kwam.
Weer oefenden we thuis verder, maar intussen kregen we ook les om de twee weken in Maldegem. Ik kreeg al wat meer mee van het rechtrichten en het ging altijd super.

Nu zit ik dit verslag te typen op onze laatste stage in Aspelare. Morgen is de laatste dag. Wat is Winnetou vooruit gegaan. Het rechtrichten hebben we al goed onder de knie en ook de aanleuning is goed. We gaan echt met sprongen vooruit!
Winnetou is ook heel veel verbeterd in zijn omgang. Van hoofdschuwe, lusteloze pony is hij veranderd in een attente, leergierige en al veel minder hoofdschuwe pony. En ook ik ben veranderd. Ik heb geleerd geduld en respect te hebben, alles heeft immers tijd nodig.

Antoine, super bedankt!!!!!

Meer afbeeldingen:

Word ook lid!

Word ook lid van Antoine De Bodt en bekijk al zijn lessen, trainingen en beoordelingen online. U kunt de previews van de video´s bekijken, zodat u weet welk aanbod er is in het ledendeel. De video´s gaan over de trainingsmethode van Antoine De Bodt en laat uiteenlopende oefeningen en informatie zien voor de recreatie ruiter tot gevorderde ruiter!

Profiteer nu van dit unieke aanbod:

1 MAAND LIDMAATSCHAP VOOR €10,-

Wanneer u lid wordt krijgt u meteen een e-mail met een bevestiging van aanmelding, daarna een e-mail met uw login code. Mocht u niet direct de inlogcode ontvangen kijk dan in je spambox of stuur ons een e-mail en wij sturen je de code alsnog zsm op.

Uw lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd en stopt na respectievelijk 1 of 3 maanden.

WORDT NU LID!

Op de website van Trainingscentrum Antoine De Bodt kunt u online lessen en diagnoses bekijken

De volgende films zijn momenteel beschikbaar. Klik op de afbeelding om de preview te bekijken.