Reacties

Afbeelding(en)

Karolien en haar Beau!

In 2009 wordt mijn paard Beau afgeschreven voor de sport en zelfs voor recreatief rijden.

Hoe is het zover gekomen
Beau hoest en blijft hoesten. Het is 2009. Hij krijgt diverse malen medicijnen, maar niets helpt. Uiteindelijk wordt hij op de kliniek gescoopt en is de conclusie dat hij een verlamd verhemelte heeft.

Na overleg besluiten wij het advies van de dierenkliniek op te volgen en Beau te laten opereren. Het is een kleine ingreep. Er wordt een litteken op het huig gemaakt en daarmee wordt het strammer en zal het beter de luchtpijp afsluiten zodat er geen etensresten meer in de luchtpijp kunnen komen en irriteren en het hoesten zal stoppen. Klinkt zo logisch als wat en Beau wordt geopereerd.

De operatie lukt, maar beau komt niet meer in de benen. Hij heeft een acute vorm van spierbevangenheid. Als hij niet voor het einde van de dag gaat staan, met hulp, is het gedaan met mijn paardje. Wonder boven wonder gaat hij staan en moet hij 3 weken in de kliniek blijven om van zijn spierbevangenheid af te komen. Vreselijke weken, ik ga dagelijks langs en beau komt langzaam op krachten.

Eenmaal terug thuis op stal, is het super stress, als Beau gaat liggen, komt hij niet meer overeind en is het alsnog afgelopen. Beau slaapt dus buiten.
Tegen de tijd dat hij weer wat bijgekomen is, loopt hij vreselijk slecht. Hij was altijd al wat stram en wat kort. Volgens de zadelmaker had hij een scheve schouder, maar nu was hij eigenlijk heel slecht in zijn bewegingen. Zo slecht was hij nog nooit geweest.
Terug naar de kliniek, nu voor zijn benen. Na foto’s en longeren op de harde cirkel was de conclusie hoefkatrol. Niets aan te doen. Afgekeurd.

Beau is het liefste paard dat ik ken en daarom ging hij met onze andere paarden gewoon mee de wei in en ’s nachts op stal. We stopten alleen met rijden. Beau was met zijn 18 jaar met pensioen. Jammer, want het was zo’n heerlijk paard, dat zoveel kon en zo graag voor je werkte.

Toen attendeerde iemand mij op de lessen van Antoine de Bodt. Ik heb de website gezocht en we hebben toen een keer gelest met onze beau in Zeewolde, en toen nog eens en nog eens. Beau ging weer bewegen, hij ging weer gewoon lopen als een echt paard. Hij ging zelfs beter lopen dan hij ooit gedaan had. Wat een ongelofelijke ervaring.

Toen naar België op stage. Na 3 dagen stage met Beau en nog een paard van ons, hebben we geleerd hoe we moesten rijden om Beau weer op zijn eigen benen te laten lopen en niet bang te laten zijn voor pijn. Beau was recht en voorwaarts. Een totaal ander paard.

Toen wij 2 maanden later weer met Beau op stage gingen was hij 100 kilo aangekomen, goed in conditie en deed niet onder voor onze andere paarden qua rijden.
Op gewicht blijven was ook altijd een probleem met Beau, hij was gauw te mager ondanks veel voer. Nu zit hij royaal in zijn spieren en heeft zelfs wat reserves opgebouwd.

Door de nieuwe manier van rijden en luisteren en voelen, zijn wij in staat geweest om ons paard weer helemaal terug te krijgen. Hij hoest niet meer, loopt zuiver en kan een lekkere terreingalop in het bos met zijn 2 paardenvrienden uitstekend aan.

Inmiddels gaan wij met al onze paarden naar de stages van Antoine en hebben wij zoveel bereikt, niemand mag meer op mijn paarden die niet begrijpt dat je een paard eerst moet laten ontspannen en recht moet krijgen voor je ook maar iets mag doen.
Onze paarden zijn allemaal beter dan ze ooit waren, geen dierenartsen meer, geen koliek, geen gehoest, veel meer voorwaarts en energie om te werken. Het lijkt gewoon of ze blijere paarden zijn geworden door het correcte rijden.

Ik heb in die paar stages en lessen bij Antoine meer geleerd dan in de 30 jaar ervoor !

Verhaal van Beau het paard van Karolien van Lieshout


Word ook lid!

Word ook lid van Antoine De Bodt en bekijk al zijn lessen, trainingen en beoordelingen online. U kunt de previews van de video´s bekijken, zodat u weet welk aanbod er is in het ledendeel. De video´s gaan over de trainingsmethode van Antoine De Bodt en laat uiteenlopende oefeningen en informatie zien voor de recreatie ruiter tot gevorderde ruiter!

Profiteer nu van dit unieke aanbod:

1 MAAND LIDMAATSCHAP VOOR €10,-

Wanneer u lid wordt krijgt u meteen een e-mail met een bevestiging van aanmelding, daarna een e-mail met uw login code. Mocht u niet direct de inlogcode ontvangen kijk dan in je spambox of stuur ons een e-mail en wij sturen je de code alsnog zsm op.

Uw lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd en stopt na respectievelijk 1 of 3 maanden.

WORDT NU LID!

Op de website van Trainingscentrum Antoine De Bodt kunt u online lessen en diagnoses bekijken

De volgende films zijn momenteel beschikbaar. Klik op de afbeelding om de preview te bekijken.